Motverka tunt hår

Börjar du bli tunnhårig?

Att upptäcka att det ligger mer hår på kudden eller efter man har duschat kan vara kämpigt, men det är tyvärr relativt vanligt att tappa hår. Många kvinnor och män letar desperat efter metoder för att minska sitt håravfall. Men det hemma behandlingar mot håravfall finns det som passar både män och kvinnor.

Schampo mot håravfall

en sak man kan göra är att köpa ett schampo som är anpassat för att stärka håret och ge det goda förutsättningar för att växa sig starkt och tjockt. Ett bra märke är Revita som har både schampo och balsam som är bra mot håravfall. Ett schampo är ingen mirakel behandling men det kan ge ditt hår bra förutsättningar och motverka tilltäppta hårsäckar. Du får räkna med att det tar ett par månader innan du får ett optimalt resultat. Ett schampo kostar ca 300kr för en månad.

Laser behandling mot tunt hår

Sedan ett par år finns det laserbehandling mot håravfall för hemma bruk. Det finns både laserkammar och laserhjälmar som kan ge dig tjockare och mer hår. En laserkam har färre lasrar och det tar längre tid att behandla hela hårbotten. En laserkam kostar ca 3000kr.

Det finns många olika laserhjälmar och dom kostar från ca 5000kr till 8000kr. Det kan tyckas vara en dyr investering men det är endast en engångskostnad och du kan nyttja den i flera år. Här kan du läsa mer om laser mot håravfall

Vitaminer för att stärka håret

Ibland kan vitaminbrist vara en av orsakerna till att håret är tunt och risigt. Det finns vitaminer som kan stärka både hår och naglar. Kombinerar du vitaminer och ett bra schampo och balsam så har du tagit ett steg närmare ett friskt och välmående hår. Det kan vara svårt att veta orsaken just du tappar hår, ett första steg kan vara att kontakta vårdguiden och beskriva din situation så kanske dom kan ge dig goda råd och vägledning.

Stress påverkar håret

Har du en stressig period i ditt liv så kan det ha en negativ effekt på ditt hår. Tror du att det kan vara orsaken till att du förlorar hår så bör du försöka ändra din livsstil.